Ek

Ekonomi

På Ekonomiprogrammet har du alla möjligheter att bli en duktig entreprenör! Här arbetar du projektinriktat, med möjlighet att utveckla dina idéer. Konceptet Ung Företagsamhet (UF) är något alla skolans elever kan ta del av, men på Ekonomiprogrammet är det en central del och symboliserar programmets hjärta.

Programansvarig
Malin Bergdahl
0513-173 07
malin.bergdahl@herrljunga.se

logo-DGE-250x250

INTERNATIONELLT PERSPEKTIV OCH VIKTIGA KURSER

Att koppla studierna till världen utanför skolan är viktigt för oss och det gör vi på flera sätt. Vi gör studiebesök, strävar efter att ordna praktikplatser i år 2, samt gör längre studieresor. Vi har exempelvis de senaste åren besökt städer som Stockholm, Köpenhamn, Prag och Aten. 

I kursen entreprenörskap får du prova på att starta ett ungt företag. Andra tongivande kurser på programmet är företagsekonomi, privatjuridik, marknadsföring och ledarskap och organisation. 

På Ekonomiprogrammet på Kunskapskällan får du också möjligheter att bli mer framgångsrik i din kommunikation då du kan välja att läsa retorik som ett individuellt val. 

EK är ett högskoleförberedande program som ger dig många möjligheter till vidare studier, både inom ekonomi och andra yrken.

Diplomerad gymnasieekonom

Kunskapskällan är certifierade för att utbilda Diplomerade Gymnasieekonomer.

Det innebär att en elev som blivit diplomerad kan söka vissa ekonomitjänster redan efter gymnasiet. För den som vill läsa vidare på ett ekonomiskt program kommer det att innebära ett rejält försprång kunskapsmässigt. Eleverna blir anställningsbara på arbetsmarknaden, antagningsbara på högskolan och entreprenöriella.

Skolan kommer att öka samarbetet med lokala företag och fördjupa utbildningen i ekonomisystem. Elever som väljer diplomeringsspåret kommer att få en djupare kunskap inom det företagsekonomiska området än på ordinarie ekonomiprogram.

Vad blir jag?

Jurist
Ekonom
Marknadschef
VD-assistent
Mäklare
Säljare
Ekonomiansvarig
Inköpare
Bankekonom

Egen företagare
Controller
Ekonomikonsult
Marknadsförare
Domstolsjurist
Redovisningsekonom
Exportplanerare
Löneadministratör
Revisor