Hu

Humanistiska – Språk

Du som gillar språk, människor och kultur – välj humanistiska programmet! Förutom att läsa svenska, engelska och moderna språk kommer du också att lära dig latin!

I ämnet latin ingår kunskaper i själva språket men också om livet i antikens Rom, och vårt gemensamma europeiska kulturarv.  I utbildningen ingår även fördjupande studier i kultur- och idéhistoria. Utbildningen ger dig även kunskaper om, och förståelse för, hur människan och språket har utvecklats.

Programansvarig
Malin Bergdahl
0513-173 07
malin.bergdahl@herrljunga.se

Inblick och språkresor

På Kunskapskällan erbjuder vi språklig inriktning. Genom att läsa moderna språk får du en inblick i livet som man lever i de olika språkens länder nu idag. Vi erbjuder för närvarande franska, spanska och tyska – och blir ni många som önskar ett annat språk, t ex kinesiska eller italienska, då hoppas vi kunna erbjuda även detta!

Vi gör ibland resor till våra olika språkländer – de senaste åren har vi varit i Tyskland, Frankrike, Belgien, Storbritannien, Spanien, Italien och Kina. Att möta kulturer och människor ger fantastiska minnen för livet!

HU är ett högskoleförberedande program som ger dig särskild behörighet att studera vidare inom humaniora.

Kurser

Människans språken kurs om hur språket och kommunikationen har utvecklats och påverkat människans historia genom alla tider!

Latinvårt gemensamma europeiska kulturarv som vi delar med nästan hela Europa!

Språk, språk, språkdu väljer om du vill fortsätta med ditt språk från högstadiet och läsa ett nybörjarspråk, eller om du vill läsa två nybörjarspråk!

Vad blir jag?

Psykolog
Lärare
Tolk
Översättare
Författare
Historiker
Journalist