Na

Naturvetenskap

För dig som vill läsa vidare på universitet eller högskola. Du behöver inte vara mattesnille men du gillar matte och NO. Du är nyfiken och vill få svar på en massa varför och hur. Du tycker om att undersöka och veta hur saker och ting hänger ihop. Du är beredd att ta ansvar för dina studier.

Programansvarig
Björn Dawidson
0513-173 17
bjorn.dawidson@herrljunga.se

Bred utbildning

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred teoretisk utbildning som öppnar många studievägar på universitet och högskolor, främst inom områdena naturvetenskap, matematik och teknik. NA-programmet får sin tyngd och karaktär genom fördjupade studier i kemi, fysik, biologi och matematik.

På naturvetenskapsprogrammet på Kunskapskällan i Herrljunga kan du fördjupa dig i språk, data, miljö eller idrott.

Vad blir jag?

Arkitekt
Biolog
Läkare
Civilekonom
Jurist

Lärare
Journalist
Tandläkare
Apotekare
Forskare

Civilingenjör
Språkvetare
Miljövetare
Jägmästare

Språk

Väljer du att fördjupa dig i språk kan du läsa ett modernt språk i tre år på gymnasiet och även läsa engelska alla tre åren. Efter den här fördjupningen är du väl förberedd för utlandsstudier eller utlandspraktik.

Data

Väljer du att fördjupa dig i data får du en gedigen datautbildning och kan läsa exempelvis datorkunskap, programmering, APP-utveckling och/eller CAD. Den här fördjupningen gör dig väl förberedd för vidare studier inom data.

Miljö

Väljer du att fördjupa dig i miljö kan du läsa kurser i hållbar utveckling. I framtiden kommer det finnas många utbildningar inom miljöområdet och många kommer att syssla med miljö i sitt arbete, som exempelvis journalister.

Idrott

Väljer du att fördjupa dig i idrott får du extra idrott och får fördjupa dig i fotboll.