In

Industritekniska

Prefabricering av betongelement

Vill du göra mycket praktiskt arbete i din gymnasieutbildning? Vill du kunna söka jobb direkt efter gymnasiet? Då är du välkommen till Industritekniska programmet i Herrljunga!

Industritekniska programmet i Herrljunga är ett mycket framgångrikt samarbete mellan Strängbetong AB, Prefabtrappan AB och Kunskapskällan. Samarbetet mellan skolan och företagen ger en mycket hög kvalitet på utbildningen.

På IN läser du din utbildning i lärlingsform från år 1.

Programansvarig
Lars-Ove Larsson
0513-173 18
lars-ove.larsson@herrljunga.se

Upplägg

Den mesta tiden kommer du att vara på din praktikplats.

De dagar du inte är på något av företagen kommer du att läsa gymnasiegemensamma ämnen (till exempel svenska och samhällskunskap) på Kunskapskällan.

Möjlighet till jobb

De dagar du är på praktikplatsen följer du företagets arbetstider, vanligtvis mellan 07:00 – 16:00. Ibland kan du få erbjudande om att arbeta extra och du har goda möjligheter att få sommarjobba på något av företagen. Dessutom får du ett utbildningsbidrag, utöver det studiebidrag du får från CSN.

En anställning inom ett industriföretag ger stora möjligheter både till interna utbildningar och karriär!

När det gäller framtiden står några saker klara:

  • Industritekniska programmet i Herrljunga har ett mycket gott rykte och det är välkänt att vår utbildning är modern med högsta kvalitet.
  • Du är efterfrågad på arbetsmarknaden.
  • Arbetsmarknaden ser ljus ut inom industrin med den utbildning som ges av Industritekniska programmet i Herrljunga.

Vad blir jag?

Formsnickare
Gjutare/Armerare
Puts-efterbearbetare
Dessutom: produktionen har en hel del CNC-innehåll, och kan därför på sikt leda till ett yrke som CNC-operatör.

Yrkesexamen & Högskolebehörighet

Väljer du industriprogrammet får du efter din utbildning både yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet. Högskoleförberedande kurser börjar du läsa i årskurs 2. Möjligheten att välja bort högskolebehörigheten finns, om du i stället vill fokusera på dina yrkeskurser.

APL

På Kunskapskällan i Herrljunga läser eleverna gymnasiegemensamma ämnen och på företagen studerar eleverna programgemensamma ämnen. Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen sker på följande företag: