Elever gör ny hemsida för Herrljunga ledstångsfabrik.

Nu inleder Herrljunga ledstångsfabrik och gymnasieskolan Kunskapskällan ett samarbete som går ut på att skolan ska hjälpa företaget att ta fram en ny hemsida.

– Vi ska bygga en ny hemsida och då uppkom idén om ett samarbete med skolan, säger Roger Andreasson, VD för Herrljunga ledstångsfabrik. Där finns det unga kreativa personer, och för ungdomarna blir det en bra merit att göra detta.

På onsdagseftermiddagen var Robin Lundström och Marcus Fransson, som går sista året på Webb- och Apputveckling på
El- och Energiprogrammet på Kunskapskällan, på plats på Herrljunga ledstångsfabrik, tillsammans med sin lärare Thomas Fridén. De visades runt av Roger Andreasson och Johan Ahlberg, som arbetat på företaget i 16 år.

– Vi är ett genuint företag, där varje person ansvarar för ett jobb från början till slut, berättar Roger Andreasson. Vi är inte billiga, men vi är den största ledstångsfabriken i Sverige.

Herrljunga ledstångsfabrik sysselsätter 16 personer, varav tolv är delägare.

– Vi ska nu ha en ny hemsida, säger Roger. Och för oss är det jätteviktigt med det digitala. Det brukar ju sägas att varje styrelse behöver en 20-åring i som ska belysa de här frågorna.

Det är alltså Marcus Fransson och Robin Lundström som ska göra jobbet med den nya hemsidan.

– Det är en bra idé att få arbeta på det här viset och för oss att få komma ut i verkligheten, säger Marcus Fransson.

– Som skola är vi väldigt glada att det finns företag som hör av sig till oss och som behöver hjälp med webb- och apputveckling, säger Thomas Fridén, lärare. Att eleverna får komma ut och göra ett riktigt uppdrag är verkligen värdefullt.