Elever vid Kunskapskällans Industritekniska program i final i ungdoms-SM i CNC-svarvning

andré och calle

Två glada finalister André Granli och Calle Sundberg

Eleverna André Granli och Calle Sundberg deltar i årets finalomgång i CNC-svarvning. De har genom en kvalomgång lyckats ta sig vidare till kvartsfinal och ser nu fram emot att få mäta sig med de bästa ungdomarna i Sverige.

Calle Sundberg och André Granli har som ett av åtta lag kvalificerat sig till kvartsfinal i Ungdoms-SM i CNC-svarvning. Kvartsfinalen går av stapeln tisdagen den 10 november i samband med Elmia Subcontractor, norra Europas ledande underleverantörsmässa på Elmia i Jönköping.

Killarna är elever på Gymnasieskolan, Kunskapskällan i Herrljunga, och studerar på Industritekniska programmets tredje år. En stor del av undervisningen är förlagd till Skolans undervisningslokaler hos IMI i Ljung och med praktik ute på företagets olika avdelningar. ”På skolan har vi fått lära oss både att konstruera och CNC-svarva från grunden. Att vi fått vara ute mycket i verksamheten har gjort att vi verkligen fått lära oss yrket ordentligt. Vi får vara med och tillverka produkter som sedan skall säljas och användas någonstans i världen. Det känns jättehäftigt” säger killarna.

Inför kvartsfinalen är de lite pirriga och fulla av förväntan och tycker det skall bli riktigt roligt att få vara med. De tycker det känns overkligt att de tillhör de bästa i Sverige. ”Extra roligt är det, att våra skolkamrater kommer till Jönköping och kollar, säger André Granli och Calle Sundberg.